Русия е обхваната от едни от най-големите горещини от повече от

...
Русия е обхваната от едни от най-големите горещини от повече от
Коментари Харесай

Русия е обхваната от гореща вълна

Русия е обхваната от едни от най-големите горещини от повече от един век, като в Москва през днешния ден бе строшен връх от 1917 година Температурите в редица градове в най-голямата по територия страна в света надвишиха 35 градуса по Целзий, съобщи Ройтерс.

В Москва, където температурите могат да паднат до минус 40 градуса по Целзий през зимата, живакът се повиши до 32,7 градуса по Целзий на 3 юли, с което беше усъвършенстван върхът от 1917 година за този ден с половин градус, заяви метеорологичният център ФОБОС.

Рекорди бяха счупени от тихоокеанското крайбрежие на Русия и Сибир до европейските елементи на Русия, оповестиха от ФОБОС.
Горещото време провокира внезапно повишаване на търсенето на климатици и вентилатори, а московчани погълнаха рекордни количества сладолед и студени питиета. Вода се раздаваше на пасажерите в метрото и в доста влакове.

Кметът на Москва Сергей Собянин прикани жителите на метрополиса, чието население е много над 20 милиона души, да вземат защитни ограничения и да заобикалят излизането на открито в най-горещите часове на деня.

" През деня температурата на въздуха ще надвиши климатичната норма и още веднъж ще се увеличи над 30 градуса ", сподели Собянин.
Той сподели, че за на следващия ден се предвиждат гръмотевични стихии и има опция за градушка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР